Angioma serpiginosum

Hudsykdommer A-Å

Del på:

Oslo Hudlegesenter

Angioma serpiginosumHva er angioma serpiginosum

Angioma serpiginosum er en relativt sjelden hudlidelse er man får utvidede blodkar på hudoverflaten. Typisk for denne tilstanden er utvikling av røde prikker som samler seg formen som streker i huden. Strekene med blodkar er som regel rette (lineære) eller ”slangeformede”. Hudforandringene fører ikke til noen blødning, betennelse eller pigmentproblemer.


Hvilke plager får man

Angioma serpiginosum kan ramme alle steder på hudoverflaten. Det er vanligst på legger og rumperegionen. Slimhinner, hender og føtter rammes vanligvis ikke. Tilstanden begynner i tidlig barnealder, og utvikler seg gradvis over flere måneder og år. Hos de fleste vil hudforandringene stoppe å utvikle seg når man når tenårene. De forblir deretter uendret resten av livet. En sjelden gang kan de gå bort av seg selv.


Hvem rammes av angioma serpiginosum

Tilstanden er sjelden. Vi tror arv kan være medvirkende. De aller fleste er jenter (90%), og de fleste har fått diagnosen før de er 20 år gamle. Årsaken er ukjent.


Finnes det noen behandling

Angioma serpiginosum i seg selv er en helt harmløs tilstand, men kan være et kosmetisk problem. Av den grunn oppsøker mange hudlege for laserbehandling. Laser mot blodkar kan vurderes i utvalgte tilfeller, og flere behandlinger er nødvendig for å få et så optimalt resultat som mulig. 


Linker

http://www.dermatologi.no/laserbehandling-laser-mot-blodkar.html 
23-02-2016