Gammel hud | Permanent fjerning av hår | Hudlege | Oslo Hudlegesenter

Alexandrite laser til hårfjerning

Del på:
Oslo Hudlegesenter

Alexandrite laser

En laser (light amplificatino by stimulated emission of radiation) er et sterkt lys bestående av en enkelt bølgelengde med høy energi. Bølgelengder måles i benevnelsen nanometer (nm).


Hva er en Alexandrite laser

En alexandrite laser sender ut et lys med bølgelengde 755 nm. Lyset produseres av en alexandrite krystall som lyskilde, og gir et rødt lys. Maskinen brukes ofte i Q-switchet modus, som betyr at den sender ut en veldig rask puls med høy energi.


Hvordan virker en Alexandrite laser?

Lyset som sendes ut tas opp av mørk farge i huden, og omgjøres til varme. Dette gir en selektiv «skade» og fjerner mørke hudforandringer uten å skade omliggende hud.


Indikasjoner

Alexandrite laser brukes i mest til hårfjerning. I kliniske studier kommer teknologien best ut for permanent fjerning av hår. Laserlyset tas opp av hårene, og varmer og fjerner hårrøttene. I langpulset modus kan teknologien også brukes til å fjerne dype blodkar.


Kan alle behandles?

I prinsipp ja, avhengig av hvordan man stiller inn maskin. Behandlingen egner seg best for de med lys hud. Man skal være hos de med mørk hudfarge så man ikke ødelegger pigmentet i huden. Hos alle med mørk hud bør man ta et testskudd før man behandler et større område. 

Alexandrite laser