Recrea | rogain | Minoxidil | hårtap | håravfall | menn og kvinner | ung alder

Recrea (Minoxidil) mot hårtap

Del på:
Oslo Hudlegesenter

Recrea (Minoxidil) mot hårtap

Minoxidil kan brukes av både kvinner og menn mot hårtap. Virkestoffet markedsføres under navnet Recrea. 


Hvor lenge har Recrea vært brukt?

Recrea (Minoxidil, Rogain) var først brukt på 1970-tallet i tablettform. Mange pasienter utvikler økt hårvekst etter oppstart med Recrea. Man har senere laget en flytende oppløsning med medikamentet som kan brukes mot hårtap. Kliniske studier har vist at bruk av denne oppløsningen over tid fører til økt hårvekst hos mange. Det fører også til redusert hårtap. 


Hvordan virker Minoxidil?

Den eksakte virkemåten til Minoxidil er fortsatt ikke fullt ut kjent. Virkestoffet fører til en utvidelse (dilatasjon) av små blodårer i huden. Det stimulerer også celleveksten i huden man påfører oppløsning. En tror også den kan ha innvirkning på hvite blodceller i hårrøttene. 


Hvordan brukes Minoxidil

Oppløsningen påføres huden daglig. De som har effekt vil begynne å se forskjell etter 3-4 måneders bruk. Dersom man slutter med behandlingen vil håravfallet vanligvis komme tilbake igjen. 


Er det bivirkninger?

De fleste har ingen bivirkninger. En sjelden gang kan man utvikle kontakteksem. Det er også rapportert om tilfeller av økt hårvekst i pannen om kremen påføres der. Det finnes også rapporter om hårvekst andre steder på kroppen. Dette er veldig uvanlig.


Hva skjer hvis jeg stopper behandlingen

Behandlingen har bare effekt så lenge medisinen brukes. Om man stopper med medikamentet vil man starte å miste hår igjen i løpet av 3-4 måneder.