Behandling med Belkyra

Del på:

Oslo Hudlegesenter

Belkyra

Belkyra er en ny injeksjonsbehandling for fjerning av dobbelthake.

 

Kosmetiske prinsipper

Hakekonturen er en viktig del av ansiktets estetikk. I kliniske studier angir 67% at de plages med dobbelthake. Hovedårsaken er opphopning av fett under haken som følge av arv eller vekt. Belkyra er den første farmakologiske behandling tilgjengelig.

 

Anatomi

Fettvevet under haken er delt inn i 2 separate deler. Det fremre delen utgjør 50-70% av fettmengden, og ligger over hakemuskelen platysma. Vi kjenner denne ved å “stramme” haken. Resten av fettvevet ligger bak denne muskelen.

 

Hvordan virker Belkyra?

Belkyra inneholder virkestoffet Doxycholic acid. Det finnes naturlig i kroppen, og bidrar til å bryte ned fett i maten vi spiser. Belkyra injiseres vi en tynn nål i fettvevet under huden. Medikamentet ødelegger hinnen rundt fettcellene, og reduserer mengden fettvev. Effekten er doseavhengig, og skader ikke huden.

 

Utvikling av Belkyra

Belkyra (omtalt som Kybella i USA) er nøye utviklet i kliniske studier. Virkestoffets evne til å fjerne fettvev ble først beskrevet av legen Rotunda. På denne bakgrunn ble det fra 2007 utført fase 1 & 2 studier. På bakgrunn av god effekt og sikkerhet ble 2 større blindede randomiserte studier på mennesker iverksatt.