Behandling med kjemisk peeling

Del på:

Oslo Hudlegesenter

Kjemisk peeling

salisylsyreSoleksponering, akne og økende alder kan gjøre huden ujevn, rynkete, flekkete og etterlate arr. Om du ønsker en glatt og yngre hud bør du vurdere kjemisk peeling. Kjemisk peeling bruker en oppløsning på huden som glatter den ut, gjør den ren og kan bedre fine linjer. 
 

Hva er kjemisk peeling
Kjemisk peeling er en av de tryggeste og mest invasive måtene å forbedre huden på. Behandlingen bør kombineres med hjemmeprodukter for optimal effekt og vurderes for: 


Overfladisk kjemisk peeling

Ved en "light" peel brukes som regel glykolsyre (Alfa-hydroksysyre) eller salisylsyre. Disse virkestoffene fører til en eksfoliering av det ytre hudlaget. Vi bruker Glykolsyre fra 30-70%, og Salisylsyre fra 10-30%. Denne behandlingen fjerner det ytterste hudlaget (epidermis) og gir en lett eksfoliering. Flere behandlinger anbefales. For maksimal effekt trengs 4-6 penslinger. Behandlingen bør kombineres med hjemmeprodukter. Behandlingen forbedrer ujevn pigmentering, tørrhet, akne og fine linjer. Alle hudtyper kan behandles. Du kan gå på jobb samme dag. 


Hva betyr kjemisk peeling

Kjemisk peeling av huden involverer applikasjon av en kjemisk oppløsning på huden for å forbedre solskadet hud, pigmenteringer, akne og rynker. Prosedyren gir som navnet tilsier en overfladisk peel eller eksfoliering av det ytterste hudlaget. På verdensbasis er peeling en av de mest populære behandlingene. Ordet kjemisk peeling strekker seg fra overfladiske fruktsyrepeelinger for å gi huden glød, til dype peelinger mot rynker. Dybden på peelingen avhenger av type virkestoff som brukes, hvor lenge det er i kontakt med huden og hvor hardt peelingen masseres inn i huden.

Kjemisk peeling: fruktsyrer

  • Du trenger ingen bedøvelse

  • Du kjenner en lett prikking i huden under behandlingen

  • En enkelt behandling gir glød og penere hud

  • For optimalt resultat trengs ca 6 behandlinger med 2-3 ukers mellomrom

  • Du kan gå rett på jobb etter behandlingen

  • Behandlingen bør kombineres med hjemmeprodukter og et hudprogram