Fjerning av tatoveringer

Del på:

Oslo Hudlegesenter

Tatoveringer

Med siste laserteknologi kan man knuse pigmentet i tatoveringer for permanent fjerning. Behandlingen utføres med lokalbedøvelse. En behandler i punkter på 4-8 mm, og en kjenner et lite stikk i huden ved hvert laserskudd. Laserpigmentet knuses under huden, og fraktes deretter gradvis bort av hvite blodlegemer. Q-switchede lasere har god selektivitet og fjerner tatoveringen med minimal skade på huden ellers.

Antall behandlinger

Hvor mange behandlinger man trenger avhenger av lokalisasjon, størrelse og alder på tatoveringen. Tatoveringslaser bør ideelt sett gjentas hver 8. uke. Generelt er det enklere å fjerne gamle tatoveringer da de har mindre fargepigment. En kan aldri garantere at en tatovering forsvinner fullstendig. Under er gjennomsnittlig antall behandlinger som er nødvendig for et godt klinisk resultat. 

  • Amatørtatoveringer: 4-8 behandlinger

  • Profesjonelle tatoveringer: 6-10 behandlinger


En kan aldri garantere at alt pigment fra tatoveringen går bort. En bør også merke at huden i behandlet felt kan ha noe hvitere farge enn huden ellers. 
 

Tatoveringslaser

Etter behandlingen blir huden forbigående hvit, og det danner seg en liten hevelse. Det tilkommer ofte små punktvise blødninger, og en liten blemme kan forekomme en kort periode. Behandlet område vil være rødt og lett hovent over en periode på 3-6 dager. Det kan danne seg en liten skorpe som bør behandles med en desinfiserende krem.