Del på:

Oslo Hudlegesenter

Forstørret nese

Våre hudleger tilbyr behandling av forstørret nese med laser. Dette er en tilstand mange plages av, og det finnes få steder i Norge som tilbyr behandling.

 

Årsak til stor nese

Arv, overproduksjon av talg og blodkar er hovedårsaken til forstørret nese. På fagspråket kalles en stor nese rhinophym, og anses som en variant av Rosacea. Tilstanden er mye mer vanlig hos menn, og øker med stigende alder.

 

Laserkirurgisk behandling

Tradisjonelt er tilstanden behandlet ved en operasjon som skjærer vekk deler av nesen, eller diatermi (brenning). Med nyere teknologi kan vi nå behandle dette med laser. Risikoen for arr er betydelig lavere, samt at behandlingen er rask og enkel.

 

Hvordan foregår behandlingen?

Alle må ha en forundersøkelse hos våre hudleger. På operasjonsdag må man møte 30 minutter før behandlingen. En vil få på en bedøvende krem. Våre hudleger vil deretter sette lokalbedøvelse rundt nesen. Selve behandlingen er da ikke smertefull.

 

Hvordan blir det etter laser?

De første 1-2 dagene vil man oppleve noe vesking og blødning fra nesen. Deretter danner det seg en tørr skorpe. Det tar ca. 10 dager før nesen er tilhelet. En vil oppleve at nesen er med rød enn normalt i en periode på 4-6 uker.

 

Trenger man noen etterbehandling?

I enkelte tilfeller vil man vurdere å etterbehandle med lav dose isotretinoin behandling. Dette er en tablett som reduserer talgproduksjonen.