Hårfjerningslaser

Del på:
Oslo Hudlegesenter

Laser mot hårvekst

Hårfjerning med laser er den mest effektive metoden for varig fjerning av uønsket hårvekst. Kliniske studier og Cochrane rapporter har dokumentert at hårfjerningslaser er den beste metoden for å fjerne hår.
 

Laser mot hårvekst

Alexandrite, Diode, Nd-YAG og BBL/IPL lasere er de mest effektive og moderne laserne som brukes til hårfjerning i dag. En vil trenge 4-6 behandlinger med 4-6 ukers mellomrom for å oppnå 40-90% permanent hårreduksjon.
 

Hårfjerningslaser

Energien fra laseren varmer opp fargepigmentet i hårroten slik at disse ødelegges. Vi benytter en Alexandrite laser som er en av de best dokumenterte teknologiene med lav risiko for uønskede hudreaksjoner.

Områder

Alle områder med uønsket hårvekst kan laserbehandles. De vanligste vi behandler er bikinilinjen, armhuler, ansikt, legger og rygg. 

Kan alle behandles?

Da Alexandrite laseren varmer opp fargepigmentet i hårene egner behandlingen seg best for de med svart eller brunt hår. Man får liten eller ingen effekt på lyse eller grå hår. Ved mørk hud må man sette et testskudd før behandling. 
 

Antall behandlinger

Alle hår har en ”livssyklus” som består av en vekstfase, en hvilefase og en avstøtningsfase. Kun hår i vekstfasen inneholder nok pigment i roten til å bli varig fjernet av hårfjerningslaseren. På armene er 20% av hårene i vekst samtidig, i armhulen 30%, på leggene 20-40% og på overleppen og haken 60%. Man må derfor gjennomføre flere behandlinger på samme hudområde for å få best mulig resultat. De fleste trenger 4-6 behandlinger for permanent hårreduksjon. Som regel inntrer betydelig bedring allerede etter 1-2 behandlinger. For å oppnå mest varig hårreduksjon anbefales en vedlikeholdsbehandling en gang årlig. 
 

Råd før behandling 
  1. Vi anbefaler at man barberer det området som skal behandles 1 dag før behandlingen. Man bør heller ikke nappe eller vokse 4 uker før behandlingen.      
  2. Unngå irriterende kremer (kvise-, peeling-, slipekremer e.l.) de siste 2-3 dager før behandlingen.

Trygghet

Hårfjerningslaseren medfører lite ubehag og strålestyrken individualiseres. Man kjenner et lite stikk ved hver laserpuls (skudd). Litt rødfarge og irritasjon av hårsekkene vil vare i noen timer og opp til 2-3 dager. 
 

Virkemåte

Teknologien basere på å sende en bestemt bølgelengde inn i huden som treffer nederst i hårsekken. I dette området ligger stamceller som produserer nye hår. Laserlyset ødelegger hårsekkene med varme med mål å ødelegge hårroten. Absorsjon av hårlaseren fungerer kun i mørke hår.