Blekende kremer

Del på:
Oslo Hudlegesenter

Blekende kremer  

Flere hudsykdommer gir brune flekker i huden. Det finnes flere reseptbelagte og reseptfrie blekende kremer som brukes i behandling. Mest brukt er.

 

Hydroquinone

Hydroquinone er det mest brukte blekenede virkestoffet av hudleger mot hyperpigmentering. Kremene hemmer enzyme tyrosinase som forhindrer overproduksjon av pigmentet melanin i huden. Pigmanorm og Triluma krem er førstevalg. Behandlingen må kombineres med solkrem og fuktighetskrem. Dosering bestemmes av våre hudleger. Tørrhet som forekommer ved behandlingen motvirkes ved bruk av fuktighetskrem.

 

Niacinamide

Niacinamide (vitamin B3) er et nytt blekende virkestoff som finnes i utvalgte reseptfrie hudprodukter. I kliniske studier har niacinamide tilsvarende effekt som hydroquinone og gir mindre hudirritasjon. Behandlingen kombineres av våre hudleger med hydroquinone og solkrem for maksimal effekt.

 

Finacea

Azalinsyre er en reseptbelagt krem som kan gi avbleking over tid. Det gir lite hudirritasjon og brukes ofte i kombinasjon med andre kremer. Kremen er reseptbelagt og kan brukes over lang tid – også gravide.

 

Glykolsyre

Høst og vinter kan peelende produkter med glykolsyre brukes som del av behandling av hyperpigmentering.

 

Kojic syre

Kojic syre er et reseptfritt alternativ til hydroquinone. Det ikke like virkningsfullt, men gir mindre irritasjon i huden.

 

Solkrem

Oslo Hudlegesenter har solkremer opp til konsentrasjon SPF 80 for å beskytte mot uønsket UV stråling.

 


Referanser

  • Dermatology: 3rd edition. Bologna JL, Jorizzo JL (Eds.). Pub: Mosby.
  • Rook’s Textbook of Dermatology. Burns DA, Breathnach SM (Eds.). Pub: Wiley-Blackwell.
  • Andrew’s Diseases of the skin: Clinical Dermatology. James WD, Berger TG (Eds). Pub: Saunders
  • Surgery of the Skin: Procedural Dermatology. Robinson JK, Hake CW (Eds).

clinic logo