Typer Botox

Del på:
Oslo Hudlegesenter

Botox – Ulike formuleringer  

Det er to serotyper Botox som brukes innenfor medisin: Botulintoxin type A og B. Kommersielt finnes Botulinumtoksin type A under navnene onabotulinumtokxinA, abobotulinumtokxinA og incobotulinumtoxinA. Botulinumtoxin B omtales som RimabotulinumtoxinB.

 

OnabotulinumtoxinA går under merkenavnene Botox, Botox Cosmetic og Vistabel. De er FDA godkjent for behandling av sinterynken fra 2002 og fra 2013 rynker rundt øynene.

 

AbobotulinumtoxinA er også kjent som Dysport eller Azalure. Medikamentet er godkjent til behandling av sinterynken. Dysport brukes også mye til behandling av svette (hyperhidrose).

 

IncobotulinumtoxinA er også kjent som Xeomin, og er en av de nyeste formuleringene av botulinumtoxin type A. Medikamentet er godkjent til behandling av rynker. Xeomin har ingen proteiner i suspensjon, som gjør at enkelte eksperter mener risiko for å lage antistoffer og miste effekt er lavest.

 

RimabotulinumtoxinB er også kjent som Myobloc eller NeuroBloc. Det brukes primært til behandling av dystonier (muskelforstyrrelser) og sjelden på kosmetisk indikasjon. 
 


Referanser

  • Dermatology: 3rd edition. Bologna JL, Jorizzo JL (Eds.). Pub: Mosby.
  • Rook’s Textbook of Dermatology. Burns DA, Breathnach SM (Eds.). Pub: Wiley-Blackwell.
  • Andrew’s Diseases of the skin: Clinical Dermatology. James WD, Berger TG (Eds). Pub: Saunders
  • Surgery of the Skin: Procedural Dermatology. Robinson JK, Hake CW (Eds).

clinic logo