Bensoylperoksid

Bensoylperoksid mot kviser

Del på:
Oslo Hudlegesenter

Bensoylperoksid mot kviser

Bensoylperoksid er et virkestoff som har vært brukt, i over 30 år, i behandlingen av kviser. Virkestoffet kommer i ulike utgaver som del av kremer, hudvask, gel og cleansere. På verdensbasis er Bensoylperosid det mest brukte virkestoffet mot akne. Kremen motvirker bakterier i huden, reduserer talg og motvirker hudormer. Det er spesielt gunstig å bruke kremer med Bensoylperoksid hvis man står på Tetracycliner for å motvirke resistens. Bensoylperoksid finnes i dag i kremer som Basiron og Brevoxyl.


Bruk

Kremene brukes en eller to ganger daglig, og kombineres noen ganger med antibiotikaoppløsninger eller tabletter. Det tar noen uker før man kan forvente å se effekt. Det er ikke uvanlig med et lett oppbluss i starten.


Bivirkninger

De vanligste bivirkningene er tørrhet, rødhet og lett flassing. Dette oppstår vanligvis i starten av behandlingen, og blir et mindre problem etter hvert. Om man opplever disse bivirkningene bør man bruke kremen annenhver dag, og i tillegg tilføre huden en mild fuktighetskrem. Husk også at virkestoffet bleker hår og klær. 

Bensoylperoksid mot kviser