Hudsykdommer A-Å

Del på:

Oslo Hudlegesenter

Elektrolyse


Elektrolyse behandling er en metode som er mye brukt for å fjerne individuelle og utstående hår fra ansikt og kropp. Behandlingen tilbys i hovedsak hos hudpleiere. En tynn nål / probe plasseres ned i individuelle hår på ansikt og kroppen. Håret ødelegges via mekanisk energi og varme. Elektrolyse er i hovedsak aktuelt for de som har få hår de ønsker fjernet. Ved større områder med økt hårvekst er hårfjerning med laser et bedre valg (fungerer dog kun for mørke hår).


Hvor mange behandlinger trenger man med elektrolyse

Det er flere faktorer som påvirker hårveksten. Antall behandlinger som trengs for å fjerne et hår permanent vil variere fra person til person. De fleste får utført behandling med 1-2 ukers mellomrom. Hver behandling tar fra 15-30 minutter.


Fakta og myter om elektrolyse

  • Elektrolyse er smertefullt: I virkeligheten er ikke behandlingen veldig smertefull. Moderne elektrolyse metoder gir kun en lett prikking i huden. De fleste trenger ikke bedøvelse, men en bedøvelses krem kan benyttes om det er ønsket.

  • Metoden er permanent: Ja. En vellykket behandling med elektrolyse vil fjerne et hår på permanent basis.

  • Kun ansiktet kan behandles: Nei. Alle kroppsområder med hår kan behandles. Metoden har vært brukt i mer enn 100 år, og kan brukes på ansikt, øyenbryn, lår, mage, bryst og legger.

  • Det er ingen bivirkninger: En kan få bivirkninger av elektrolyse. Vanligst er lett irritasjon og rødhet i huden etter behandlingen. Dette er midlertidig og går bort. Det er også en liten risiko for arrdannelse i huden i områdene som er behandlet.

Elektrolyse tilbys ikke på vår klinikk, men vi henviser videre der slik behandling kan være aktuell. 17-02-2017