Hudsykdommer A-Å

Del på:

Oslo Hudlegesenter

HårfjerningslaserLes mer om hårfjerningslaser


Hårfjerning med laser
blir mye brukt mot uønsket hårvekst. Behandlingen er trygg, og effekten kan være langvarig. Det har vært gjort kliniske studier, der de beste laserne på markedet gir en reduksjon i hårvekst med 40-80%. Resultatene vil variere noe fra person til person. Med flere behandlinger vil de fleste oppnå et resultat de er godt fornøyd med.

 

Hårfjerningslaser

Varmen fra laserbehandlingen ødelegger hårsekkene på hårene som er i vekstfase. Ikke alle hår er i vekstfase til enhver tid, således trengs flere behandlinger. Hver laserpuls kjennes som et like stikk i huden. Den perfekte kandidat har mørke hår og lys hud. Hårfjerningslaser har ingen effekt på lyse eller grå hår. Etter behandlingen bør man unngå soling i flere uker, og bruke solkrem.


Kliniske studier og Cochrane rapporter har dokumentert at hårfjerningslaser er den beste metoden for å fjerne hår – og mer effektiv enn tradisjonelle hårfjerningsmetoder som barbering, voks eller elektrolyse. De beste laserne er også såkalt alexandrite og diode lasere som brukes av klinikken.17-02-2017