Annen behandling

HTML tutorial

Del på:

Annen behandling

Det er flere behandlinger som kan benyttes ved basalcellekreft. Våre hudlger vil ved hvert enkelt tilfelle tilrdåe optimal behandling med tanke på kurasjon og kosmetisk resultat. Aktuelle behandlinger inkluderer: 

1. Hudkirurgi: En av de vanligste behandlingene for basalcellekreft. Ved kirurgisk å fjerne hele utveksten vil man med sikkerhet få sendt inn hudprøve til laboratoriet og bekreftet at alt er borte. Stort sett vil man få bort alt ved første behandling, men en må noen ganger gjennomføre to operasjoner. 

2. Frysebehandling: Kryoterapi er en metode der man fryser ned basalcellekreft med flytende nitrogen med mål om å fjerne alle kreftcellene. Behandlingen har vært brukt i flere tiår, og gir generelt et godt resultat. Det blir ofte gjenværende et lite merke i huden, og pasienter må følges opp med etterkontroll. 

3. Aldara krem: Overfladiske typer basalcellekreft på kropp kan behandles med en krem som heter Aldara. Aldara stimulerer ditt eget immunforsvar lokalt i huden til å angripe og fjerne kreftcellene. Kremen brukes i 6 uker, og man bør ha en etterkontroll hos hudlege. 

4. Strålebehandling: Stråling brukes mindre i dag enn tidligere. Det vurderes i visse situasjoner hos eldre pasienter, og med basalcellekreft rundt øynene eller kroppsåpninger.  Oslo Hudlegesenter