Telangiektasier | Sprengte blodkar | Laserbehandling

Behanding av sprengte blodkar

Del på:

Oslo Hudlegesenter

Telangiektasier

Fjerning av sprengte blodkar i ansiktet er en av de vanligste årsaker til time hos våre hudleger. 

Hva er Telangiektasier?

Utvidede blodkar i øvre del av huden kan skyldes hudsykdommen rosacea, men er ofte et resultat av at hudens tykkelse er redusert. Slike synlige blodkar kalles på fagspråket Telangiektasier. Slike karforandringer forekommer naturlig hos eldre. Hos yngre personer kan årsaken være overdreven soling.


Hva kan gjøres med Telangiektasier?

Oslo Hudlegesenter kan fjerne blodkarene og Telangiektasiene uten å skade huden ved hjelp av en fargelaser. Laseren produserer en sterk lysstråle. Lyset varmer opp de unormale blodkarene slik at disse ødelegges.
 

Før behandling med karlaser

Det er viktig ikke å være solbrun før behandling. De siste ukene før første legebesøk bør det området som skal behandles beskyttes mot sol. Dette fordi brun hud reduserer lasereffekten. Man bør benytte en solkrem som beskytter både mot UVA- og UVB-stråler, helst solfaktor 20 eller høyere.

 
Etterbehandling

Huden kan bli rød og noe irritert etter behandlingen, og det er ikke uvanlig å få noe hevelse i området som er behandlet. For å dempe utviklingen av slike reaksjoner, vil huden bli smurt med en kortisonoppløsning rett etter behandling.