Imidazolindinyl Urea

Del på:
Oslo Hudlegesenter

Imidazolindinyl Urea  

TRUE TEST® viser at du har kontaktallergi mot Imidazolindinyl Urea (Germall 115)

Når imidazolidinyl urea kommer i kontakt med huden kan du få eksem. Kortvarig eller sporadisk kontakt trenger ikke forårsake problemer. Imidazolidinyl urea er et konserveringsmiddel med et bredt bruksområde, og det er effektivt mot bakterier, sopp og gjær. 

 

Hvor finnes imidazolidinyl urea?  

Imidazolidinyl urea finnes i kosmetikk, sjampoer og hudpleieprodukter. Eksempler på toalettartikler og kosmetiske produkter er lotions, kremer, fuktighetskremer, bløtgjøringsprodukter, pudder, foundations, brunkremer, selvbruningskremer, sminkefjernere, solkremer, øyeskygge og mascara. Det er også funnet i flytende såpe, hårprodukter, geler, skumbad, våtservietter, og både reseptbelagte og ikkereseptbelagte legemidler for huden. Andre kilder for eksponering er oppvaskmidler og rengjøringsmidler.   
 

Hvordan unngå imidazolidinyl urea

Unngå bruk av kosmetikk og produkter til personlig pleie som inneholder imidazolidinyl urea og synonyme produkter, særlig produkter som kommer i kontakt med huden. Produkter som straks fjernes etter bruk gir mindre risiko for allergi. Renseprodukter har vist seg å gi minst risiko. Det er viktig kun å bruke kosmetiske produkter med innholdsfortegnelse og produkter som ikke inneholder imidazolidinyl urea. Dersom du mistenker at allergien stammer fra et husholdningsprodukt, bør leverandøren kontaktes ettersom slike produkter ofte mangler innholdsfortegnelse. 

 

Produkter man tidligere har tolerert kan endre sammensetning og forårsake allergi. Derfor må du undersøke innholdsfortegnelsen hver gang du kjøper et nytt produkt. 

 

Informer helsepersonell om at du er allergisk mot imidazolidinyl urea og be om produkter som ikke inneholder dette allergenet eller synonyme ingredienser. Hvis du mistenker at du utsettes for imidazolidinyl urea på arbeidsplassen, rådfør deg med din arbeidsgiver om et produktsikkerhetsdatablad. 

 

Synonymer / komponenter av imidazolidinyl urea 

 • Imidazolidinyl urea (INCI-betegnelse)
 • Germall 115®
 • Bis(methylolhydantoin urea)methan

 

Beslektede substanser

Mange pasienter som reagerer på imidazolidinyl urea reagerer også på diazolidinyl urea (Germall II). Noen pasienter som er følsomme overfor imidazolidinyl urea er også følsomme for formaldehyd og reagerer på formaldehyd og formaldehydfrigjørende konserveringsmidler, som for eksempel: 

 

 • Benzylhemiformal
 • Bromonitropropanediol (Bronopol®) 
 • Quarternium-15 
 • DMDM hydantoin
 • Trimethylolnitromethan

 

Denne listen er ikke fullstendig.

 

Når du kjøper produkter som kan komme i kontakt med huden, undersøk alltid innholdsfortegnelsen for å se om de inneholder stoffer fra listen ovenfor. Er du i tvil kan du kontakte lege eller apotek for alternative produkter. 

 

Denne informasjonen erstatter ikke informasjon gitt av din lege, men skal kun sees som et supplement til denne.  

 


Referanser

 • Dermatology: 3rd edition. Bologna JL, Jorizzo JL (Eds.). Pub: Mosby.
 • Rook’s Textbook of Dermatology. Burns DA, Breathnach SM (Eds.). Pub: Wiley-Blackwell.
 • Andrew’s Diseases of the skin: Clinical Dermatology. James WD, Berger TG (Eds). Pub: Saunders
 • Surgery of the Skin: Procedural Dermatology. Robinson JK, Hake CW (Eds).

clinic logo