Tretinoin | Aberela

Tretinoin krem

Del på:
Oslo Hudlegesenter

Tretinoin krem

Tretinoin (Aberela) er en krem som brukes i behandlingen av både kviser og solskadet hud. Kremen brukes som regel en gang daglig, og til kvelden. Unngå kontakt med øyne og sidene av munnen. Virkestoffet er relatert til A-vitamin (såkalt Retinoid). Ved akne motvirker kremen hudormer og har en betennelsesdempende effekt. En kan forvente endringer i huden etter 8-12 ukers bruk. For solskadet hud er effekten langsommere, og ses ofte først etter 6-12 måneder. Kremen brukes også i behandlingen av rynker og ujevn pigmentering.


Hvordan virker tretinoin?

Tretinoin krem har en gunstig effekt mot kviser. Den åpner hårfollikene og motvirker hudormer. Mot rynker fungerer kremen ved å øke kollagenproduksjonen. Tretinoin hemmer også produksjonen av pigment (Melanin i huden).


Bivirkninger

Bivirkninger er vanligst i starten. Etter hvert vil huden venne seg til virkestoffet. Vanlig er rødhet, tørrhet og lett flassing i huden. Huden blir også noe solømfintlig. Tørrhet motvirkes ved bruk av fuktighetskrem. Ved irritasjon kan kremen brukes annenhver kveld. 

Tretinoin krem