Hudsykdommer A-Å

Del på:

Oslo Hudlegesenter

Kremer og syrer i hudpleie


Alfa hydroksysyrer (AHA) brukes til peeling og hudforyngende behandlinger.


Hva er en AHA syre

Dette er flere ulike virkestoffer i hudproukter som har en hydroksyl gruppe i en «alfa» posisjon kjemisk. Glykolsyre er den mest effektive og brukte. Andre AHA syrer inkluderer melkesyre (lactic acid), mandelsyre (mandelic acid) og citric acid. Flere av virkestoffene finnes også i matprodukter i lavere konsentrasjon.


Hvordan virker AHA syrer

Virkstoffene fungerer ved å hemme enzymer og bindinger mellom hudcellene i det øverste hudlaget. Dettte medfører en eksfoliering av peeling av huden.


Hvilke hudtilstander kan behandles

Produkter med AHA syrer benyttes mot av mange for å få en finere glød i huden, fjerne overfladiske brune flekker og motvirker fet og uren hud. Optimal effekt oppnås etter 2-4 måneders daglig bruk.


Hvordan brukes alfa hydroksysyrer

Virkestoffene er mest effektive hvis de brukes daglig over flere uker hjemme. Dette kan kombineres med høyere konsentrasjon behandlinger (såkalt kjemisk peeling) på en klinikk. Hjemmeprodukter finnes typisk i konsentrasjon 5-20%, mens penslinger på en klinikk brukes i konsentrasjon 30-90%. 

Oslo hudlegesenter tilbyr hjemmeprodukter og hudprogram med alfa hydroksysyre, og vårt erfarne personale utfører kjemisk peeling i høy konsentrasjon. 

23-02-2016