Hudsykdommer A-Å

Del på:

Oslo Hudlegesenter

Kviser: basironHva er bensoylperoksid                                        

Benzoyl peroxide er et virkestoff som har vært brukt i over 30 år i behandling av kviser. Virkestoffet kommer i ulike utgaver som del av kremer, hudvask, gel og cleansere. På verdensbasis er benzoyl peroxide det mest brukte virkestoffet mot akne. Kremen motvirker bakterier i huden, reduserer talg og motvirker hudormer. Det er spesielt gunstig å bruke kremer med benzoylperokside hvis man står på tetracycliner for å motvirke resistens. Benzoylperoksid finnes i dag i kremer som basiron og brevoxyl.


Hvordan brukes bensoylperoksid                                        

Kremene brukes en eller to ganger daglig, og kombineres noen ganger med antibiotika oppløsninger eller tabletter. Det tar noen uker før man kan forvente å se effekt, og det er ikke uvanlig at man opplever et lett oppbluss i starten.


Hvilke bivirkninger kan man få

De vanligste bivirkningene er tørrhet, rødhet og lett flassing. Dette oppstår vanligvis i starten av behandlingen, og blir et mindre problem etter hvert. Hvis man opplever disse bivirkningene bør man bruke kremen annenhver dag i starten, og tilføre huden en mild fuktighetskrem. Husk også at virkestoffet mot kviser bleker hår og klær. 
23-02-2016