Hudsykdommer A-Å

Del på:

Oslo Hudlegesenter

Kviser og depresjonKviser og psyken


Vi er svært opptatt av hvilken effekt kviser kan ha på psyken og humøret vårt. Akne kan ha betydelig påvirkning av egen selvfølelse og sosialt liv. På Oslo hudlegesenter er vi veldig bevisste på dette, og betydningen av å få effektiv behandling. Selv lette kviseplager kan gi betydelige problemer. Kviser rammer i hovedsak tenåringer, en periode av livet hvor man er ekstra sårbar. Både selvfølelse, kroppsbilde, sosial omgang, utdannelse og arbeid kan påvirkes av kviseplager.

 

Kviser og depresjon

Noen pasienter vi ser med kviser har utviklet depresjon på grunn av hudplagene. Tegn på depresjon er tap av appetitt, søvnvansker, følelse av at man ikke har noen verdi og stemningsforstyrrelser. Depresjon hos tenåringer kan føre til at man trekker seg tilbake fra venner, og påvirke karakterer på skolen. Det er derfor veldig viktig at man oppsøker hudlege for å få effektiv behandling. 

Er du plaget med kviser og føler at dette påvirker humøret ditt. Ta kontakt med oslo hudlegesenter, og vi tilbyr time til hudlege med kort ventetid. 

Kviser og depresjon23-12-2015