Hudsykdommer A-Å

Del på:

Oslo Hudlegesenter

Laserbehandling rosacea


Oslo Hudlegesenter har spesialisert seg på behandling av Rosacea med laser. Klinikken har tilgjengelig karlaser, BBL laser og langpulset Nd:YAG til effektiv fjerning av blodkar og rødhet. 


Hva er Rosacea?

Rosacea er en av de vanligste hudsykdommene. Rosacea rammer rundt 5-10 prosent av befolkningen. Behandling av rosacea med laser er en av våre mest populære behandlinger og utføres flere ganger daglig. 


Hva er symptomene på rosacea

Tilstanden kjennetegnes av rødhet i ansiktet, synlige blodkar, rødming og et kviselignende utslett. 


Laser mot rosacea

Mange kommer ikke til mål med kremer og tabletter mot rosacea, og plages av synlige blodkar og stadige residiv. Laser mot rosacea er en veldig effektiv behandling for fjernig av blodkar og rødhet i huden. Mange opplever at tendens til kviser redusere betraktelig etter behandlingen. 


Hvordan utføres behandling

Laser mot rosacea utføres av hudlege. En vil etter en individuell vurdering velge type behandling, og sette opp en behandlingsplan. De fleste vil trenge 2-4 behandlinger for et optimalt resultat. Behandlingen stikker noe i huden og gir en lett lysfølelse, men er ikke veldig smertefull. 


Hvilke typer laser benyttes

Dette varierer på utslettets karakter og størrelse på blodkar. Mest brukt er BBL laser som er en avansert IPL maskin. Våre hudleger har også tilgang til karlaser og langpulset Nd:YAG som brukes i utvalgte tilfeller. 23-02-2016