Mollusker

[us_single_image image=”45477″ size=”medium”]

Behandling av mollusker

Oslo Hudlegesenter tilbyr kort ventetid til hudlege for vurdering og behandling av mollusker

H-M

Time til hudlege

Bestill time til hudlege enkelt online eller på telefon 22 03 21 00. Kort ventetid, erfarne spesialister og ingen henvisning.

Mollusker

Mollusker er en virusinfeksjon som gir små utvekster i huden, og er en hyppig tilstand våre hudleger behandler. Mollusker er vanlige både hos barn og voksne. En mollusk ses som en hudfarget kuppelformet liten kul, som ofte har en liten nedsenkning i midten. Antall varierer stort fra noen få til flere hundre. Viruset smittes via hudkontakt, men kan også spre seg via vann og tøy. De er ikke farlige, bortsett fra det rent kosmetiske. De kan noen ganger gi eksem plager i omliggende hud med kløe og eksem.

Diagnosen stilles ved en enkel undersøkelse av huden. Det er som regel ikke nødvendig å ta noen prøver, da utseende på mollusker er typisk. Ubehandlet har de en variabel varighet fra noen måneder til et par års tid. Mange ønsker de fjernet, og det er flere alternative behandlingsmetoder. Valg av behandling avhenger av lokalisasjon, alder og antall. Hos barn vil man kun avvente at tilstanden går over av seg selv. Hos voksne vil frysebehandling og påføring av visse kjemiske midler fremskynde prosessen. Les mer om symptomer, årsak og behandling av mollusker i artikkelen under.

[us_gallery ids=”2784,2783,2782,2781,2780,2779,2778,2776″ columns=”4″ indents=”1″ el_class=”on_page_gallery”]

Vil du vite mer om Mollusker

Relaterte: Mollusker

[us_single_image image=”2434″ size=”medium” onclick=”custom_link” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.oslohudlegesenter.no%2Fcantharidin.html|||” el_class=”s2_right_row_imgs” css=”.vc_custom_1536606301443{margin-bottom: 0px !important;}”]