Klokke ikon

Våre åpningstider
Man - Fre: 08:30 - 17:00

Kart ikon

Adresse
Wergelandsveien 1, 0167 Oslo

Telefon ikon

Telefonnummer
22 03 21 00

Økt hårvekst (Hirsuitisme)

Time til hudlege

Bestill time til hudlege enkelt online eller på telefon 22 03 21 00. Kort ventetid, erfarne spesialister og ingen henvisning.

Hårfjerningslaser

Oslo Hudlegesenter tilbyr behandling med hårfjerningslaser for fjerning av hår. Behandlingen utføres av vårt erfarne personale.

Hårfjerningslaser er den mest effektive metoden for varig fjerning av uønsket hårvekst. Behandlingen tilbys av vårt erfarne personale og time bestilles online eller per telefon.

Valg av type laser er viktig

Alexandrite, Diode, Nd-YAG og BBL/IPL lasere er de mest effektive og moderne laserne som brukes til hårfjerning. Med gjentatte behandlinger kan man oppnå 70-90% permanent hårreduksjon.

Hvordan virker en hårfjerningslaser?

Energien fra laseren varmer opp fargepigmentet i håret og hårroten slik at disse ødelegges. Oslo Hudlegesenter bruker en Alexandrite laser fordi vi mener denne laseren er den best dokumenterte og mest effektive med minst risiko for bivirkninger.

Hvilke områder kan behandles?

Alle områder med uønsket hårvekst kan laserbehandles. De vanligste områdene å behandle er leggene, bikinilinjen, ansiktet, armene og ryggen.

Kan alle behandles med hårfjerningslaser?

Da Alexandrite laseren varmer opp fargepigmentet i hårene egner behandlingen seg best for de med svart eller brunt hår. Man får liten eller ingen effekt på lyse eller grå hår. Pigmentet i selve huden vil også kunne bli påvirket, og lys hud påvirkes mindre enn mørkere hud.

Hvorfor trenger man flere behandlinger?

Alle hår har en ”livssyklus” som består av en vekstfase, en hvilefase og en avstøtningsfase. Kun hår i vekstfasen inneholder nok pigment i roten til å bli permanent fjernet av hårfjerningslaseren. På armene er 20% av hårene i vekst samtidig, i armhulene 30 %, på leggene 20-40 % og på overleppen og haken 60%. Man må derfor gjennomføre flere behandlinger på samme hudområde for å få best mulig resultat. De fleste trenger 3-6 behandlinger for å få en reduksjon på 70-90% av hårene.

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

Som regel inntrer betydelig bedring allerede etter 1-2 behandlinger. Det er fornuftig å regne med 3-6 behandlinger med 6-8 ukers intervaller for å oppnå 70-90% hårreduksjon. For å oppnå best mulig varig hårreduksjon anbefales en vedlikeholdsbehandling en gang årlig.

Viktige råd før behandling med hårfjerningslaser

Vi anbefaler at man barberer det området som skal behandles 1 uke før behandlingen. Etter dette tidspunktet skal området ikke barberes. Man må heller ikke nappe, vokse eller tape de siste 4 uker før behandlingen.

Unngå soling minst 6 uker før behandling fordi pigmentet i huden vil redusere effekten av hårfjerningslaseren, og øker risikoen for brannskade. Unngå soling de to første ukene etter behandlingen.

Unngå irriterende kremer (kvise-, peeling-, slipekremer e.l.) siste 2-3 dager før behandlingen.

Hvordan føles behandlingen?

Hårfjerningslaser medfører lite ubehag og strålestyrken individualiseres. Man kjenner et lite stikk ved hvert laserpuls (skudd). Litt rødfarge og irritasjon av hårsekkene vil vare i noen timer og opp til 2-3 dager. Dette trenger vanligvis ingen behandling.

Kan behandlingen gi bivirkninger?

Lett rødhet i huden kan vedvare i flere dager. Det er rapportert om sjeldne tilfeller av hyperpigmentering (huden blir mørkere), hypopigmentering (huden blir lysere) og arrdannelse etter hårfjerning. Pigmentforandringene normaliserer seg vanligvis over tid. Har du en mørkere hudtype vil man ved første konsultasjon behandle et testfelt for å unngå slike uønskede hudreaksjoner. Blemmer og sår er meget sjeldne problemer.

Referanser

  • Dermatology: 3rd edition. Bologna JL, Jorizzo JL (Eds.). Pub: Mosby.
  • Rook’s Textbook of Dermatology. Burns DA, Breathnach SM (Eds.). Pub: Wiley-Blackwell.
  • Andrew’s Diseases of the skin: Clinical Dermatology. James WD, Berger TG (Eds). Pub: Saunders
  • Surgery of the Skin: Procedural Dermatology. Robinson JK, Hake CW (Eds).