Nettbutikk | Product Detail Page

Veien til vakre hender

Ultrafiolett eksponering bidrar til at vi utvikler såkalte Leverflekker (Lentigo) på baksiden av hendene. Dette er et område man ofte glemmer å beskytte med solkrem. Slike flekker kommer som regel i 30-årene, og ses som små brune flate flekker. Med økende alder kan man også få røde og rue solskader (Aktinisk keratose) og Talgvorter på hendene (Seborreisk keratose). I tillegg til forandringene i overhuden mister vi også fettvev og bindevev under huden. Dette kan gi hendene en uthulet og mer benete form.
 

Hvordan får man vakre hender?

Det viktigste er å beskytte huden på hendene med solkrem om våren og sommeren. Det er alltid enklere å forebygge aldersforandringer og derved opprettholde en vakker hud. Det finnes imidlertid flere behandlinger som kan reparere og gjøre huden bedre.

Krembehandling

Det er en lang rekke av virkestoffer som brukes av hudleger for å bedre huden på hendene og gi vakrere hender. Grunnstenen er bruk av solkrem og fuktighet. Fuktighetskremer med Karbamid og Propylenglykol kan være til hjelp for de som er plaget med tørr hud. Som del av behandlingen av solskader brukes produkter med fruktsyrer. Glykolsyre er spesielt effektivt. Hjemmebehandling med Glykolsyreprodukter kombinert med lette peelinger utført av lege kan gi stor forbedringer. Kremer med A-vitaminsyre brukt over lang tid kan også gi veldig gode resultater.

Laserbehandling

Våre hudleger behandler daglig uønskede pigmentflekker på baksiden av hendene med laser. Både pigmentflekker, blodkar og keratoser i huden kan behandles med laserbehandling. Mest brukt i behandling BBL laser som effektivt fjerner leverflekker på en enkelt behandling. Keratoser må noen ganger behandles med Q-switchet Nd:YAG laser eller en erbium laser. 

Del på: