Selukos

Del på:
Oslo Hudlegesenter

Selukos

Selukos

Selkukos er en medisinsk sjampo til behandling av seboreisk eksem og flass. Det brukes også i behandling av pityriasis versicolor. Selukos inneholder Selensulfid som motvirker soppen microsporon furfur.

 

Hvordan brukes Selukos

Seboré og flass: 1. Fukt håret grundig med varmt vann. 2. Sjamponer håret med en mindre mengde Selukos og skyll nøye. 3. Gni deretter inn så meget Selukos at det dannes rikelig skum. 4. Massér hårbunnen grundig i ca. 2 minutter. 5. Skyll håret nøye. Pass på at en ikke får skum i øynene og at sjampoen fjernes omhyggelig fra hårbunn og hender. Ved rikelig flassdannelse eller langvarig seboré anbefales behandling 2 ganger i uken i de første 2 ukene, deretter ved behov. 

 

Pityriasis versicolor: Fukt huden med vann og massér inn sjampoen på hele kroppen. Unngå at preparatet kommer i kontakt med kroppens slimhinner. La sjampoen virke i 10 minutter, og skyll så kroppen godt. Behandlingen gjentas hver dag i 1-2 uker. Alternativt appliseres sjampoen på angrepet hud og la den virke i 12 timer innen det skylles av. Behandlingen gjentas etter 1 uke. Ved behov gjentas de alternative behandlingene hver 3. måned.

Selukos