Hudsykdommer A-Å

Del på:

Oslo Hudlegesenter

Svette på hendeneSvetteplager på hendene


Hendene er et av stedene på kroppen med mest svettekjertler, og økt svette kan være et stort problem for mange. De aller fleste vil oppleve at man svetter i stressende situasjoner og dette er normalt. Noen har dog overdreven svette som hemmer dem sosialt.

 
Hvordan behandles svette på hendene

Svetteplager på hendene kan behandles på ulike vis. Initialt vil man først forsøke med diverse oppløsninger som aluminiumklorid. Hvis man ikke kommer til mål velger noen å forsøke behandling med strøm (iontoforese). Hvis man ikke kommer til mål med denne behandlingen vil neste steg være botox mot svette.

 
Hva er botox mot svette

Botox 
er et legemiddel som kan brukes mot svetteplager slik som i hendene. Det er noe mer omfattende å behandle håndflatene enn armhulene. Hvis man ønsker behandling må man først bedøve hele hånden. Alternativt kan man forsøke å sette medisinen etter nedkjøling. Deretter settes botox i hele hudoverflaten på hendene. Effekt av behandling kommer etter 1-2 uker, og varer i 4-8 måneder. En kan oppleve forbigående svakhet i de små musklene i hendene, så hvis man har et yrke der dette er viktig vil man fraråde botox behandling.Linker


http://www.dermatologi.no/kosmetisk-behandling-botox-botox-mot-svette.html
 

23-02-2016