Hudsykdommer A-Å

Del på:

Oslo Hudlegesenter

Tatoveringslaser


Oslo Hudlegesenter har det siste innen Q-switchet teknologi for fjerning av tatoveringer. Klinikken behandler kun sorte tatoveringer.


Fjerning av tatoveringer

Med siste laserteknologi kan man knuse pigmentet i tatoveringer for permanent fjerning. Behandlingen utføres med lokalbedøvelse. En behandler i punkter på 4-8 mm, og en kjenner et lite stikk i huden ved hvert laserskudd. Laserpigmentet knuses under huden, og fraktes deretter gradvis bort av hvite blodlegemer. Q-switchede lasere har god selektivitet og fjerner tatoveringen med minimal skade på huden ellers.


Laser mot tatoveringer: antall behandlinger

Hvor mange behandlinger man trenger avhenger av lokalisasjon, størrelse og alder på tatoveringen. Tatoveringslaser bør ideelt sett gjentas hver 8. uke. Generelt er det enklere å fjerne gamle tatoveringer da de har mindre fargepigment. En kan aldri garantere at en tatovering forsvinner fullstendig. Under er gjennomsnittlig antall behandlinger som er nødvendig for et godt klinisk resultat.

  • Amatørtatoveringer: 4-8 behandlinger
  • Profesjonelle tatoveringer: 6-10 behandlinger

Tatoveringslaser

Etter behandlingen blir huden forbigående hvit, og det danner seg en liten hevelse. Det tilkommer ofte små punktvise blødninger. Behandlet område vil være rødt og lett hovent over en periode på 3-6 dager. Det kan danne seg en liten skorpe som bør behandles med en desinfiserende krem (som Brulidin).  
 

 


23-02-2016